Асистирано разтягане

Асистирано разтягане

Самостоятелно и асистирано разтягане

Разтягането е едно от нещата, за които знаем, че са полезни нас и трябва да правим често, но нека признаем, за повечето от нас това е трудно да се прави като самостоятелно изпълнение.

Тук идва на помощ асистирано разтягане? Това е най-добрият начин да се справите с различни видове болки на опорно-двигателния апарат на тялото си, да намалите нивата на стрес и като цяло да подобрите настроението си и жизнения си тонус.

Медицински изследвания на асистирането разтягане на мускулите са установили, че асистираното разтягане има много ползи за здравето - и определено трябва да се възползвате от тях!

Асистираното разтягане е вид масажна техника който позволява на обучен масажист да прилага движения на обхвата на тялото върху масажна маса, като гръбначният стълб е в безопасна и поддържана позиция.

Въпреки че всеки човек е различен, подпомаганото разтягане често може да ви помогне да постигнете гъвкавост, бодрост и по-голям обхват на движение.

Тъй като асистираното разтягане се прилага от обучен и специално подготвен масажист, асистираното разтягане е безопасен и безболезнен начин за подобряване на благосъстоянието на ставите и връщане на вашата гъвкавост, без да се налага да ходите на физическа терапия.

Ползи от асистираното разтягане

  • Намалява мускулната стегнатост
  • Намалява стреса и нервното напрежение
  • Помага Ви да станете по-гъвкави
  • Подобрява спортните постижения
  • Увеличава обхват на движение

Разтягането със сигурност е полезно за тялото и Вие трябва да го правите редовно и самостоятелно, но асистираното разтягане с помощта на специалист по стретчинг извежда ползите на съвсем друго ниво.

В зависимост от това колко често се занимавате с асистирано разтягане, можете да очаквате по-ниски нива на стрес, подобрена гъвкавост и дори предимство в атлетиката!