Физическо възстановяване

Физическо възстановяване

От дълго време масажът се използва за възстановяване и стимулиране на физическата работоспособност. Това е комплекс от манипулации, който допринася за физическото подобрение на тялото, както и средство за лечение на различни травми.

Физическото възстановяване обикновено се прилага след операция, нараняване или заболяване и включва възстановяване на физическото състояние и функционалност на тялото чрез възстановяване на силата в отслабените мускули и подобряване на физическата подвижност.

Масажът може да има локален или общ ефект, да стимулира хода на метаболитните процеси, да активира дейността на кръвоносната и дихателната системи.

С цел подпомагане на физическо възстановяване препоръчваме комплекс от упражнения и въздействия върху човешкото тяло.

Те включват различни масажни техники, които са оптимални за вида на травмата или заболяването, физиотерапевтични упражнения (ЛФК), физиотерапия, диетична терапия и други.

Конкретен план за процедури за физическо възстановяване правим след преглед и преценка на здравословното състояние и съобразно личните предпочитания, възможности, свободно време и други изисквания на клиента.